Selecteer een pagina

In Volle Vlucht

BIOGRAFIE EN WEBSITE OVER THIJS KUIPER

In volle vlucht is het verhaal over het leven van Thijs Kuiper, verteld in zijn eigen woorden. Het is het relaas van een dynamische, talentrijke, liefdevolle én geliefde Utrechtse jongen, die op zijn 21e besloot een einde aan zijn leven te maken. Hij leefde en beleefde zijn korte leven intens – in volle vlucht.

Aldus de tekst op de achterzijde van In Volle Vlucht, de in november 2016 gepresenteerde biografie over Thijs Kuiper. Wij verzorgden de vormgeving en productie van dat boek – een bijzonder project waarin nauw werd samengewerkt met de ouders van Thijs, schrijver Martijn de Rooi en de specialisten van Puntgaaf Drukwerk. Daarnaast maakten we een website over Thijs, waarop naast de biografie veel ander materiaal te bekijken en beluisteren valt.

Voor de biografie werden meer dan zestig mensen uit de omgeving van Thijs geïnterviewd. De tekst, geschreven in de ik-vorm, is opgebouwd uit tachtig korte hoofdstukjes, die belangrijke gebeurtenissen en episodes uit Thijs’ leven belichten. Met die aanpak wordt recht gedaan aan het kleurrijke karakter van Thijs en aan de rijkdom aan verhalen en anecdotes die de interviews opleverde. Ook de vormgeving weerspiegelt dat kleurrijke karakter, bijvoorbeeld door het gebruik van een rode in plaats van de gebruikelijke zwarte letter.

Website ter ondersteuning van het boek

Pin It on Pinterest