Selecteer een pagina

Dutch Publishers en dutchshop

Het imago van Nederland

Dutch Publishers en Dutchshop zijn ‘labels’ van The Ad Agency, waaronder we boeken maken en verkopen. Samen met gerenommeerde fotografen en schrijvers werken we aan het imago van Nederland. Met het klassieke fotoboek ‘New Visions of the Netherlands’ en het iconische ‘The Dutch, I presume?’ maakten we twee regelrechte bestsellers over De Lage Landen. We verkopen onze boeken via de boekhandels en op dutchshop.nl.

iconen van nederland

The Dutch, I Presume?

‘Heb ik ‘zwemvliezen’ nodig als ik naar Nederland ga?’ Nee, natuurlijk niet: de dijken behoeden je voor het water, en het regent hier echt geen 366 dagen per jaar. Dit boek gaat over de 40 meest in het oog springende ‘iconen’ van Nederland. Van windmolens tot Johan Cruijff en van Rembrandt tot ons veelbesproken toilet. Zijn klompen en de zuinige kaasschaaf werkelijk Nederlandse uitvindingen? Hoe komt het dat een aantal Hollandse meesters failliet ging in de tulpenhandel? En waarom hebben de meeste Nederlanders nog nooit van Hans Brinker gehoord? Dit boek vertelt je de feiten en ontrafelt de hardnekkigste mythes over dit eigenzinnige land onder zeeniveau. Al meer dan tien jaar een bestseller!

If you are looking for a great book from which to learn everything about social and cultural aspects of The Netherlands, this should be it. The book excels by its quality impression and huge picture collection.

HubPages

over de hollandse keuken

Dutch Delight

Leer de Nederlander kennen via z’n eten. Ontdek wat er gegeten en gedronken wordt, blader door eetgewoontes en recepten, en probeer ze uit! Geniet van typisch Nederlandse kost als haring, snert, stamppot en pannenkoeken. Probeer een typisch ontbijt of zo’n fantastisch zoet toetje. Proef van de beroemde Hollandse zoetigheden als drop en stroopwafels. En sluit de middag af met een blond biertje of glaasje jenever. Met meer dan 25 recepten en ruim 300 foto’s die het water in je mond doen lopen, vormt dit boek een grondige introductie tot de Hollandse keuken, en is bovendien een smaakvol souvenir!

tochten door de wereld van de meester

De Rembrandt Gids

Dit schitterend geïllustreerde boek biedt een praktische kennismaking met het fenomeen Rembrandt. Het neemt u mee door het Leiden en Amsterdam van de Gouden Eeuw – de steden waar de schilder opgroeide en successen vierde – en door de landelijke omgeving van Amsterdam, die hij veelvuldig vastlegde in etsen en tekeningen. Op al deze plaatsen herinnert nog verrassend veel aan de kunstenaar.

Uitgekiende wandel- en fietsroutes brengen u in het voetspoor van de meester naar de plekken waar hij woonde, werkte en die hij op zijn doeken vastlegde, en natuurlijk naar de musea waar zijn werk te bewonderen is. Zo biedt de gids niet alleen een kleurrijk portret van Rembrandts wereld en tijd, maar ook verrassende mogelijkheden voor een uniek dagje uit.

een modern land in een klassiek fotoboek

New Visions of the Netherlands

Met meer dan 250 buitengewone foto’s, geeft ‘New Visions of the Netherlands’ een kleurrijk beeld van het land dat bij de meeste mensen als ‘Holland’ bekend staat. Het mag qua oppervlak dan wel een klein landje zijn, het heeft veel te bieden. Dit boek laat het beste daarvan zien: het altijd aanwezige water, een verbazingwekkend gevarieerd landschap, beroemde architectuur, verbluffende economische kracht, de vele bezienswaardigheden die een bezoek verdienen en natuurlijk het volk dat het al eeuwenlang klaarspeelt om onder zeeniveau te overleven: de Nederlander zelf!

Prachtig boek met foto’s over ons mooie land, een aanrader om kado te doen.

chippy op bol.com

een oer-hollands avontuur

Hans Brinker

De spannende avonturen van Hans Brinker behoren tot de klassieke verhalen over Nederland. Van Japan tot Zuid-Afrika weten miljoenen mensen hoe de jonge Hans zijn dorp behoedde voor een overstroming. Zijn heldendaad staat model voor de strijd van de Nederlanders tegen hun eeuwige vijand: het water. Hans’ avonturen zijn nu voor het eerst te lezen in een schitterend geïllustreerd kijk- en voorleesboek. Een ideale kennismaking met Nederland, speciaal geschikt voor kinderen.

Overleven tussen de Nederlanders

Het hoofd boven water

Buitenlanders verbazen zich erover dat de Nederlander in zijn knusse landje de voeten droog weet te houden. Nederlanders verbazen zich tegenwoordig vooral over zichzelf. Achter de dijken woedt een emotioneel debat over de Nederlandse identiteit. Wie zijn wij nu eigenlijk en hoe komt dat, is de vraag.

Dit boek biedt Nederlanders én buitenlanders een welkom en humoristisch houvast. Het ontrafelt de nationale eigenaardigheden en de bijzondere wijze waarop de Homo neerlandicus het hoofd boven water weet te houden. Een onmisbare gids over het meest eigenzinnige land ter wereld.

Pin It on Pinterest