Selecteer een pagina

Ode aan de infographic

Complexe informatie, heldere presentatie

The Ad Agency maakt info­graphics voor uiteen­lopende opdracht­gevers. Meer dan eens levert dat grafische hoogstandjes op. Bekijk een selectie.

Hoe breng je complexe informatie aan de man in een samenleving die steeds visueler is ingesteld en steeds minder leest? In de communicatie­business is die vraag aan de orde van de dag. Oplossingen worden gevonden in bijvoorbeeld het gebruik van beeldtaal (logo’s, symbolen, illustraties) of de inzet van informatieve video-animaties.

Een andere bewezen oplossing is de infographic, een genre waarbinnen vormgevers vanwege de begrensde ruimte tot het uiterste gedreven worden. Hun creativiteit wordt tot in de haarvaten aangesproken. En dat zie je.

The Ad Agency maakt infographics voor tal van opdracht­gevers. Hieronder een selectie.

greenpeace nederland

Donateursblad

Voor Greenpeace gaven wij jarenlang vorm aan een krant die elk kwartaal bij de donateurs op de mat viel. Voor deze uitgaves maakten we regelmatig infographics over diverse onderwerpen.

Dierenbescherming

Diervriendelijker ganzenbeheer

Op basis van onderzoek formuleerde de Dierenbescherming een stapppenplan naar een ‘diervriendelijker ganzenbeheer’ en legde dat als aanbeveling aan de provincies voor. Het aanleggen van ‘rustgebieden’, het onaantrekkelijk maken van broedgebied plus het instellen van ‘verjagingsteams’ zijn de stappen in het plan. We maakten voor de presentatie een infographic om het plan voor alle betrokken partijen eenvoudig inzichtelijk te maken.

Bekijk ook de animatie ‘beperking van de jacht’ voor de dierenbescherming.

amnesty international en greenpeace

The Toxic Truth

Infographics uit het ruim 230 pagina’s tellende rapport van Greenpeace en Amnesty International over de dumping van giftig afval van Trafigura in Ivoorkust in 2006. Het rapport -dat wij van begin tot eind vorm hebben gegeven – geeft een overzicht van alle fouten en feiten en pleit voor een strafrechtelijk onderzoek.

Bekijk hier het rapport.

United Civilians for Peace

Wie financiert de bezetting?

United Civilians for Peace (UCP) is een samenwerkingsverband van ICCO, Cordaid, Oxfam Novib en PAX. UCP zet zich in voor een rechtvaardige en vreedzame oplossing van het Israëlisch-Palestijnse conflict waarbij de rechten en belangen van burgers centraal staan.

care plus

Pas op voor de teek!

Teken zijn kleine, spinachtige beestjes die voor grote problemen kunnen zorgen. Het zijn parasieten, die zich voeden met het bloed van mensen en dieren die zij als gast­heer uitkiezen. De problemen ontstaan omdat veel teken zijn besmet met bacterieën of virussen. Bij beten van een besmette teek worden die over­gebracht op de mens, met alle gevolgen van dien. Zo lopen jaarlijks 23-duizend mensen de ziekte van Lyme op. Anderen houden er hersenvlies­ontsteking aan over. Opgelopen tijdens een bos­wandeling, of zelfs in de eigen tuin.

Care Plus verkoopt niet alleen middelen om tekenbeten te voorkomen, maar geeft met groot formaat winkelposters o.a. praktische voorlichting over alle ins en outs van de teek. Wij tekenden (letterlijk) voor deze uitgebreide infographic.

Baobab reizen

Reisoverzicht

Een alternatieve wegwijzer naar je ideale reis. Gaat uit van het aantal vakantiedagen dat je wilt besteden. Van een 8-daagse avontuurlijke trip tot en met een uitdagende expeditie van 209 dagen. Gemaakt voor een van de reisbrochures van Baobab.

Pin It on Pinterest