Selecteer een pagina

Spelontwerp voor de Bestuursacademie Nederland

Spelenderwijs

‘Spelletjes spelen’ wordt ons met de paplepel ingegoten. En al spelend word je wijs. Daarom heeft ‘De Bestuursacademie Nederland’ spellen laten maken waarmee ambtenaren van diverse geledingen hun vaardigheden, politieke bewustzijn én kennis kunnen aanscherpen. Het spelontwerp, illustratiewerk én praktische uitvoering lag in onze handen.

aanscherpen van sensitiviteit

Hoe lopen de hazen

Het politieke spel is voor een heleboel beleidsadviseurs, projectleiders en uitvoerende medewerkers binnen de overheid vooral een ‘Ver-van-mijn-bed-show’. Men heeft er last van, want ‘dat voorstel waar ik zo lang en hard aan heb gewerkt is in de bestuursvergadering zomaar afgeschoten!’ Het spel ‘Hoe lopen de hazen’ geeft de spelers inzicht in hun politiek-bestuurlijke sensitiviteit. Waar houd ik vast aan inhoud en waar beweeg ik mee om tot een haalbare oplossing te komen? Heb ik zicht op de verschillende belangen en hoe weeg ik mogelijke risico’s, consequenties en kansen?

het spel voor cultuurverandering binnen de organisatie

Los

Het spel ‘Los’ is een handig hulpmiddel bij het veranderen van een organisatiecultuur. Op speelse wijze stimuleert het spel de dialoog binnen en tussen organisaties rondom het thema Cultuur. Door het spel breng je de gewenste cultuur en het gewenste gedrag in kaart en spiegel je dat aan de huidige organisatie- of teamcultuur. Uiteraard zet je vervolgens de goede voornemens om in concrete acties.

Pin It on Pinterest