Selecteer een pagina

motion graphic VOOR CARE PLUS

Voorlichtings­campagne 
’Stop de Teek’

Als onderdeel van een brede voorlichtings­campagne over (de gevaren van) de teek produceerde The Ad Agency een motion graphic in zeven verschillende taal- en landenversies.

Teken zijn kleine, spinachtige beestjes die voor grote problemen kunnen zorgen. Het zijn parasieten, die zich voeden met het bloed van mensen en dieren die zij als gastheer uitkiezen. De problemen ontstaan omdat veel teken zijn besmet met bacteriën of virussen. Bij beten van een besmette teek worden die overgebracht op de mens, met alle gevolgen van dien. Zo lopen jaarlijks 23-duizend mensen de ziekte van Lyme op. Anderen houden er hersenvlies­ontsteking aan over. Opgelopen tijdens een boswandeling, of zelfs in de eigen tuin.

Het is niet voor niets dat voorlichting over de teek serieus genomen wordt. Leidend hierin is het bedrijf Care Plus, dat een schat aan informatie – kennis, preventie, detectie, reactie – heeft samengebracht op de website Stop de Teek. Op verzoek van Care Plus produceerde The Ad Agency een animatievideo, die de belangrijkste feiten op een speelse en compacte manier voor een breed publiek toegankelijk maakt. Verplichte kost voor iedere Nederlander die graag in het groen vertoeft.

De animatie verscheen in zeven landen/taalversies. Op deze pagina is de Nederlandse te bekijken.

animatie ‘stop de teek’ – nl-versie

Pin It on Pinterest